Tøffe gutter i kombinertcross!

Postet av Øyvind Meland Edvardsen den 6. Feb 2017

De tøffeste gutta på saga startet dagens lysløyperenn og telenorkarusell i hoppbakken!

Andreas Lagmandsveen dro til med 11 meter i første omgang, men klarte å øke på til 11,5 meter i 2. omgang. Det må være bakkerekord i vinter i Sagbakken K10. Arthur Jemtland hadde respektable 8 meter i første omgang og økte på til 9,5 meter i siste omgang. Gustav Kvalevaag-Holm hadde også han to stilfulle hopp på 5 og 6 meter. Langrennet i crossløypa gikk med Gausdalspiral start. Arthur og Gustav pustet Andreas i ryggen hele veien, men Andreas klarte å holde unna helt til mål med tiden 04:22! Gustav slo Arthur på målstreken med 1, ett, sekund. De fikk tiden 04:43 og 04:44. Flott innsats av gutta! (NB: tiden i resultatlista stemmer ikke).

Vi håper at flere, ikke minst noen av de tøffe jentene i Mjøsski prøver seg neste gang. Her er det flere jenter som kan gi gutta en tøff kamp i både bakken og løypa.

Men husk at i hoppbakken er alle vinnere!!

________

Nå er den store bakken (K10) i slik stand at det vil være mulig å hoppe ganske langt. På lysløyperennet og treningen blir det derfor stilt krav om bruk av hjelm. Vi stiller det samme kravet i den lille bakken (K8) også, men her går det ganske rolig for seg med liten fart og alle kan trygt prøve. Vi har noen hjelmer til utlåns, men vi oppfordrer alle som skal være med å ta med egen hjelm. Slalomhjelm er best, men sykkelhjelm går også bra.

I hoppbakken ønsker vi at flest mulig bruker hopprekruttski som vi har til utlåns. Det gjør det enklere å hoppe og er best for å ta vare på snøhoppet! Hopptrening fra 18:00. Hopprenn fra 18:30 i to omganger og langrenn fra ca. 19:00. Langrennet avvikles som Gausdalspiral. Dvs alle starter samtidig, men med forskjellig avstand beregnet utfra poengsummen i hoppingen. Utøverne velger selv bakke og fart. Dette skal først og fremst være moro og det er ingen klasseinndeling.

Velkommen til kombinertcross på Veldre sag.


NB: Det er ganske mye arbeid å bygge gode snøhopp for skihopping og trening. Vi oppfordrer derfor alle til å benytte akebakken til aking og lek. Alle er derimot velkommen til å prøve hoppbakken med ski!
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.