Hoppski og annet hopputstyr

Postet av Øyvind Meland Edvardsen den 13. Nov 2015

Hva trengs av utstyr for å begynne å hoppe på ski?

Når klubben arrangerer hoppskole eller inviterer til hopping i Lierberget så trengs bare vanlige skisko for langrenn og egen hjelm (slalomhjelm). Det vil være ski med langrennsbinding til utlåns i bakken. Vanlig skibekledning holder i tillegg til dette.

Utstyr til utlåns

Mjøsski har hoppski i lengder 160 cm til 200 cm til utlåns. Dette er fine hoppski med 75 mm rottefellabinding. Klubben har også 75 mm Alfasko i størrelser 34-37. Vi har også noen Åsnes Dragon ski med vanlig rottefella langrennsbinding. Disse kan også lånes ut, men må være tilgjengelig for klubben når det skal arrangeres hoppskole etc. Ta kontakt med utvalgsleder Øyvind Meland Edvardsen for lån av utstyr. Det kan også hende at andre klubber i vårt område har utstyr til utlåns.

Kjøp av utstyr

For ski og annet hopputstyr så er det et bruktmarked i hoppmiljøet lokalt og salg av nytt og brukt utstyr skjer gjerne i forbindelse med samlinger og konkurranser. Hestengen Sport og Glømmi Sport er sportsbutikker som har godt utvalg av nytt utstyr. De har som regel et utvalg av eldre skimodeller til reduserte priser. Hoppski.no har et bruktmarked og det finnes også en Facebook gruppe for kjøp og salg av hopputstyr.

Hvor lange skal hoppskia være?

For de som er under 16 år, bruker vi skilengde 140% av kropplengde - altså lengde x 1.4. I tillegg runder vi ned på skilengde og utøverne behøver ikke å skifte skilengde før skia nærmer seg 10 cm for korte. Hoppski vokser man ut av. Det er viktig at ungene har kontroll på skia i bakken!

For de som er 16 år eller eldre (og de som nærmer seg den alderen og hopper i NC/K90) bruker vi 145% av kroppslengde, men en vektregel BMI på minimum 21 (kroppsvekt + 3 kg som tilsvarer sko og dress).Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.