Hovedlandsrennet skiskyting 2023

Postet av MjøsSki den 11. Mar 2023

Hovedlandsrennet i skiskyting fant sted på Skillevollen skiarena i Mo i Rana. 7 stk utøvere fra MjøsSki var representert. Sunniva, Leah og Lilli-Kristine i J15, Aksel, Martin og Torgrim i G15 og Sondre i G16.

Skillevollen ga som forventet noe utfordringer i forhold til vær og vind. Heldigvis ble det bedre enn fryktet. Vi kom til ingen snø og regnvær nede ved kysten - hvor vi sammen 4 andre fra Hedmark skikrets bodde samlet på Yttervik camping. Ungdommene, lå alle i hovedhuset. Her det ble det ordnet felles frokost, lunsj og middag til hele gjengen hver dag. Frode holdt stødig kurs og hadde full kontroll på alt og alle. I tillegg var han oppe om morgen og kokte havregrøt og satte fram frokost. Vi andre var alltid noen minutter etter:)

Treningsdag torsdag var det både snø og vind. Fredag våknet vi til 20-30 cm nysnø. Jentene fikk brukbare forhold, mens guttene fikk det verre. Her vekslet det fra snøbyger og vind til solkløtt. Best å stå riktig vei når vinden kom, ellers så en ingenting. Fredag viste Sunniva og Torgrim solid skyting med henholdsvis 9 og 8 treff. 

Lørdag var guttene først ute og fikk igjen noe dårligere forhold enn jentene. Jentene hadde jevn vind fra venstre under innskyting, men når rennet startet hadde den skiftet retning og det blåste fra høyre for deretter å bli nesten vindstille. Dette skapte selvsagt noe utfordringer for alle på standplass. Ida Skolegården fra Åsnes og Hedmark tok gull i J16 -som ble feiret med god mat.

Søndag var det stafett, og dagen kom det strålende vintervær. Aksel knallet til med en sterk førstetappe for laget sitt. Etter endt stafett fant vi bare fornøyde utøvere. For stafett er moro og spennende. Så var det å vende nesen sørover, enten med tog eller bil. 

Det var en glede å være med hele gjengen på tur. Neste år blir hovedlandsrennet på  Lillehammer.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.