Velkommen til seminar om idrett, kosthold og økologi

Postet av MjøsSki den 23. Sep 2015

TORSDAG 8. OKTOBER KL 16.00 – 19.00 HÅKONS HALL, LILLEHAMMER OLYMPIAPARK

NORDSETERVEGEN 45, 2618 LILLEHAMMER

Sunn idrettsmat

Sunn og næringsrik mat bidrar til god helse, forebygger sykdommer og gir energi og overskudd. Et sunt kosthold er særlig viktig for idrettsutøvere. Som idrettsutøver forbruker du mer energi enn andre og du har derfor et større behov for næringsstoffer enn andre. Fysisk aktivitet bryter ned kroppen, og sammen med hvile er det mat som bygger den opp igjen. Da gjelder det å ha god kvalitet på maten man spiser! For å skire tilstrekkelig inntak av alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler er det viktig å spise variert.

Økologisk mat inneholder noe mer av mineraler det er vanlig å ha mangel på, færre tilsetningsstoffer, samt at maten ikke er sprøytet med kjemisk-syntetiske sprøytemidler.

Norges Håndballforbund Region Innlandet har siden 2011 hatt et samarbeid med Oikos – Økologisk Norge om økologisk, sunn idrettsmat.

Program
Program 16.00-16.15: Velkommen Informasjon om prosjektet og visning av håndballfilm, ved Merethe Kjellberg, markeds og arrangementsmedarbeider

NHF Region Innlandet

16.15-17.15: God Mat – våg å velge det beste!

Ved Margit Vea, matkursutvikler og daglig leder i Margit Vea AS

17.15-17.30: Pause

17.30-18.15: Bør idrettsutøvere velge økologisk?Ved Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog og seniorrådgiver, Oikos

– Økologisk Norge

18.15-18.30: Spørsmål og diskusjonPåmelding sendes til Ida Solum innen

1. oktober: idabdsolum@oikos.noSeminaret blir gjennomført med støtte av Fylkesmannen i Oppland og Fylkesmannen i Hedmark.

Link

Seminar om idrett, kosthold og økologi.pdf

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.