Skiskytterskolen sommer 2023

Postet av MjøsSki den 31. Mar 2023

 Vi ønsker nye utøvere som vil prøve seg på skiskyting velkommen til skiskytterskole 2.-4.juni 2023.

Se invitasjon SKISKYTTERSKOLE sommer 2023.docx


Alle som vil bli skiskyttere må gjennomgå en skiskytterskole som består av 10 lesjoner. 6 av disse gjennomfører vi i juni, og de fire siste vil foregå etter høstferien. Det kreves at foreldre deltar under skiskytterskolen også, nye krav til sikkerhet krever dokumentert oppmøte for å kunne låne våpen eller kjøpe våpen senere. Derfor viktig at det er samme foreldre som møter, evt begge.KM skiskyting 25. og 26.mars

Postet av MjøsSki den 26. Mar 2023

I helga var 20 skiskyttere fra MjøsSki i aksjon under kretsmesterskapet. Brede og Emilie knaller til med 10 treff i nybegynner klassene lørdag. MjøsSki får fire kretsmestre Andreas, Lilli-Kristine, Sondre og Magnus. Leah får med seg en bronse medalje.

Søndag vinner vi været med strålende solskinn, men med litt varierende vind på standplass som gjør skytinga mer utfordrende. Brede treffer alle blinkene i dag også. Det samme gjør Odin som blir kretsmester i M20-22, med Bastian på andre plass. Magnus, Sondre og Lilli-Kristine tar nok en kretsmestertittel. Andreas og Aksel får sølv, Ingeborg J og Leah tar hver sin bronse medalje.

Alle utøverne gjør en hederlig innsats.

Da gjenstår kun ei helg med renn for skiskytterne som er på Liatoppen 14.-16.april, hvor det er samlet i overkant av 1000 skiskyttere mellom 10-18år. Vi gleder oss.

J15 klassa

Oppvarming er viktig

Ingeborg J blir sendt ut fra start av Bjarte

G15 klassa

2 x kretsmester Sondre 

Nullerdiplom til de som har null bom på et av rennene i Hedmarkscupen. Odin representert i M20-22 skjøt fullt søndag og ble kretsmester. Takk for ditt bidrag til gjennomføringen av Equinor NC senior og NM U23.

Postet av MjøsSki den 15. Mar 2023


Så er Equinor NC senior og NM U23 på Veldre Sag 2023 historie. Vi har mottatt mange positive tilbakemeldinger fra deltakere, støtteapparat, teknisk delegert, Norges Skiforbund m.fl. og alle ønsker seg tilbake til Veldre Sag. Det å kunne gå på "villsnø" i vårt flotte skianlegg er noe de gjerne gjør oftere. Dette takket være den innsatsen hver og en av dere legger ned, ikke bare under arrangementet, men også gjennom hele året. Uten frivilligheten stopper idretts-Norge.


Det er mange brikker som skal på plass for å få gjennomført et slikt renn. Noen har holdt på i 3/4 år med forberedelser, mens andre kom inn nå mot slutten med rigging, gjennomføring og opprydding. Hver enkelts innsats er like viktig for arrangementet, så MjøsSki og jeg skylder dere en stor TAKK for innsatsen.


Takk også til våre samarbeidspartnere; sponsorer, annonsører og bidragsytere av varer og tjenester. Denne støtten er av stor betydning for at vi kan påta oss slike arrangement, og samtidig gir det oss et bidrag til å opprettholde aktiviteter for barn og unge i vårt flotte anlegg på Veldre sag.


Takk til dere alle og velkommen tilbake ved en senere anledning 😊

Mvh

MjøsSki / Equinor NC senior og NM U23

Gunnar Elvsveen

leder org.komitéenHovedlandsrennet skiskyting 2023

Postet av MjøsSki den 11. Mar 2023

Hovedlandsrennet i skiskyting fant sted på Skillevollen skiarena i Mo i Rana. 7 stk utøvere fra MjøsSki var representert. Sunniva, Leah og Lilli-Kristine i J15, Aksel, Martin og Torgrim i G15 og Sondre i G16.

Skillevollen ga som forventet noe utfordringer i forhold til vær og vind. Heldigvis ble det bedre enn fryktet. Vi kom til ingen snø og regnvær nede ved kysten - hvor vi sammen 4 andre fra Hedmark skikrets bodde samlet på Yttervik camping. Ungdommene, lå alle i hovedhuset. Her det ble det ordnet felles frokost, lunsj og middag til hele gjengen hver dag. Frode holdt stødig kurs og hadde full kontroll på alt og alle. I tillegg var han oppe om morgen og kokte havregrøt og satte fram frokost. Vi andre var alltid noen minutter etter:)

Treningsdag torsdag var det både snø og vind. Fredag våknet vi til 20-30 cm nysnø. Jentene fikk brukbare forhold, mens guttene fikk det verre. Her vekslet det fra snøbyger og vind til solkløtt. Best å stå riktig vei når vinden kom, ellers så en ingenting. Fredag viste Sunniva og Torgrim solid skyting med henholdsvis 9 og 8 treff. 

Lørdag var guttene først ute og fikk igjen noe dårligere forhold enn jentene. Jentene hadde jevn vind fra venstre under innskyting, men når rennet startet hadde den skiftet retning og det blåste fra høyre for deretter å bli nesten vindstille. Dette skapte selvsagt noe utfordringer for alle på standplass. Ida Skolegården fra Åsnes og Hedmark tok gull i J16 -som ble feiret med god mat.

Søndag var det stafett, og dagen kom det strålende vintervær. Aksel knallet til med en sterk førstetappe for laget sitt. Etter endt stafett fant vi bare fornøyde utøvere. For stafett er moro og spennende. Så var det å vende nesen sørover, enten med tog eller bil. 

Det var en glede å være med hele gjengen på tur. Neste år blir hovedlandsrennet på  Lillehammer.Åpen Stadion med Skisprell 13. mars

Postet av MjøsSki den 6. Mar 2023

Mandag 13. mars 1700-1930 er det åpen stadion med skisprell på Veldre sag.

Her vil det bli diverse skileik-aktiviteter i og rundt akebakken samt gratis pølser og saft. Det blir også mulighet for å prøve skiskyting. 

Alle er velkomne, og vi håper spesielt de som er nysgjerrige på Mjøsski og ski-aktiviteter møter opp for å se hvor fint det er på Veldre sag. 

Årsmøte 27.mars 2023

Postet av MjøsSki den 5. Mar 2023